Docenten
Bekijk hieronder het docententeam van Stichting dansschool Rowie.

Rowie Geurts

Mijn naam is Rowie, ik kom uit Schaijk en werk als diëtist in het Canisius-Wilhelminaziekenhuis te Nijmegen. Al vanaf kinds af aan is dansen mijn grootste hobby. Vanaf mijn 3e jaar dans ik al met veel liefde en vanaf mijn 4e jaar danste ik al bij Stichting dansgroep Anke en Marieke. Vanaf 2018 is een grote droom uitgekomen en heb ik de dansschool van Anke en Marieke overgenomen onder de naam: ‘Stichting dansschool Rowie’. Elke keer zoek ik naar uitdagingen in de choreografieën en ik geniet ervan als ik de groepen mijn choreografie zie dansen tijdens de optredens of tijdens de dansshow. Hopelijk zie ik jullie allemaal snel tijdens de danslessen of tijdens een van onze optredens!


Bianca de Ruijt

Hoi, ik ben Bianca en geef les aan de showgroep en de groep leeftijd 12+. Samen met mijn vriend Niels en onze zoon Tygo wonen we in Schaijk. Ik hoor dan ook regelmatig enthousiast: ‘juf, ik heb je gezien!’ Ik heb de opleiding kindercoach afgerond en combineer sport (ook dans) tijdens het coachen.

Toen ik 4 jaar was zei ik tegen mijn ouders: ik wil danseres worden. Ben op ballet gegaan en op mijn 13e jaar gescout voor het showballet, hier heb ik 7 jaar bij gedanst. In deze periode dansstages gevolgd bij de dansacademies, Pine Apple Studio’s in Londen, Fedes in België en diverse zomerstages bij ADC en GDA. Mijn diploma gehaald als dansdocente en certificaat ZUMBA en ben toen zelf les gaan geven.

Mijn favoriete dansstijl is modern jazz. Ik houd van lekker pittige lessen geven met alle elementen – work out, stretch, techniek en choreo. Plezier staat voorop! Maar probeer altijd de leerlingen ook naar een hoger niveau te brengen. Kom je een keer meedansen? Leuk!


Femke Arts

Hoi Hoi, ik ben Femke Arts en woon samen met mijn man Dennis en onze kinderen Senn en Joli aan het Europaplein hier in Schaijk. Sinds kort werk ik fulltime thuis voor mijn eigen bedrijfje in themakisten en creatieve workshops voor kinderfeestjes. Ik dans al vanaf mijn 3de en geef ook alweer een aantal jaar dansles. Het leuke aan dansen vind ik dat je jezelf helemaal kunt laten gaan als de muziek aangaat en het leuke van les geven vind ik dat ik dit dan ook weer aan de kinderen door kan geven. Hopelijk zie ik jullie allemaal snel tijdens het dansen!


Marieke Lips

Mijn naam is Marieke Lips, Schaijk is mijn woonplaats en ik werk in Oss als docent aan Het Hooghuis op verschillende locaties. Daar geef ik vooral bovenbouwleerlingen les in verschillende vakken, maar vooral Design, Kunstvakken 2, CKV en soms ook dans. Ongeveer 32 jaar dans ik al. Ik heb gedanst bij verschillende dansscholen.

Ik hoop dat ik ritmisch, muzikaal en soepel overkom als danseres. Als dansdocent ben ik perfectionistisch en heb ik meestal al een soort beeld voor ogen wat de dans uit moet stralen. 

Dansen vind ik leuk omdat het tof is om passende bewegingen te bedenken op muziek. Dit moet natuurlijk ook passen bij de groep die dit moet dansen. Ik heb al veel verschillende soorten groepen les mogen geven; peuters, kleuters, jongens, meiden, pubers, volwassenen, ook verschillende koren. Het is altijd een leuke uitdaging om de dansers/danseressen de choreografie te leren die jij hebt bedacht en ze dit leuk te laten vinden. 

Op dit moment hoop ik met veel plezier dansles te mogen geven bij Dansschool Rowie. Zodat er wat tijd vrij komt om te kijken of er nog meer dromen naast een dansschool hebben zijn. De dansschool samen met Anke was eerst een groot deel van ons leven. Natuurlijk droom ik ook van een fijn leven samen met mijn gezin. 


Mirte Jansen

Hallo allemaal,

Ik ben Mirte Jansen. Ik ben 22 jaar oud en woon in Schaijk. Ik geef sinds 2018/2019 dansles bij Rowie, na er zelf al een aantal jaar te hebben gedanst. Dansen doe ik al van kleins af aan en het liefst zo veel mogelijk. Inmiddels heb ik alle leeftijden wel een keer gehad, van de peuters tot de volwassenen en ik vind het allemaal even leuk! Het allerleukste aan dansjuf zijn is om de meiden zo te zien stralen op het podium met de dans waar ze het hele jaar zo hard voor hebben gewerkt.

Hopelijk tot snel tijdens een proefles!


Anke Bongers

Mijn naam is Anke Bongers. Na 21 jaar een dansschool te hebben gerund samen met Marieke Lips, was het tijd om het stokje over te dragen. We hebben in Rowie Geurts een geweldige opvolgster gevonden die de dansschool met dezelfde toewijding en passie voortzet. Ons doel is altijd geweest om jong en oud te laten dansen en bewegen. Ik ben dan ook heel blij dat ik wekelijks nog een enthousiaste groep meiden les mag geven in de vorm van Dance workout. Daarnaast blijf ik samen met Marieke betrokken bij de dansschool om Rowie te ondersteunen. Naast deze fijne hobby ben ik mama van Pim en Vie (die beiden ook graag dansen), werk ik bij GGZ Oost Brabant met mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen en mag ik een steentje bijdragen in het bestuur van Moeschakamp. Ik wens iedereen veel dansplezier!

Madelon Vromans

Hay hay, ik ben Madelon Vromans en ik woon samen met mijn ouders en broertje in Schaijk. Dansen vindt ik super leuk en ik dans ook al sinds dat ik 4 ben, bij Anke, Marieke en Rowie. Ik dans nog steeds met ontzettend veel plezier. Ik vind het super leuk om te werken met kinderen, ze zijn altijd super vrolijk en enthousiast. Ik heb er super veel zin in, hopelijk tot snel in de les!


Harm van den Hoogen

Hoi allemaal, mijn naam is Harm van den Hoogen en ben vanaf seizoen 2021/2022 docent bij Stichting dansschool Rowie. Dansen doe ik al vanaf mijn 3de en is nog steeds een grote hobby van mij. Het leuke aan dansen vind ik dat je op elk liedje wel kan dansen of bewegen. Als ik muziek hoor vind ik het dus ook moeilijk om stil te staan en niet te dansen.

Ik kijk er heel erg naar uit om mijn enthousiasme voor dansen door te geven aan anderen en een choreografie die ik heb bedacht, uitgevoerd te zien worden.

Hopelijk zie ik jullie snel in de lessen!


Kirsten Beijaard

Hey Allemaal,

Ik ben Kirsten. Op mijn zesde ben ik begonnen met ballet en dat doe ik nu nog steeds met ontzettend veel plezier. Het fijne aan ballet vind ik dat ik er helemaal in kan op gaan en me op deze manier kan uiten.

Hopelijk mag ik dit jou/jouw kind ook leren! Ben je of is jouw kind tussen de 4 en 12 jaar en wil je hij of zij graag de basistechnieken van ballet leren? Meld je dan snel aan voor een proefles!


Dide Weideveld

Hallo! Ik ben Dide Weideveld. Ik dans al vanaf kleins af aan bij dansschool Rowie. Ik vind dansen een van de leukste dingen om te doen en ik kijk er ontzettend naar uit om kennis te maken met al jullie danstalenten. Hopelijk tot in de dansles.


Anne van Eldijk

Hey hey, mijn naam is Anne en vanaf seizoen 2023/2024 ga ik les geven bij dansschool Rowie. Ik ben op mijn 5e jaar begonnen met dansen en ben sindsdien niet meer gestopt. Dansen is mijn passie en ik vind het geweldig! Inmiddels heb ik verschillende wedstrijden mogen dansen in verschillende teams, duo en individueel. Ik ga hiphop lessen geven op vrijdagen en ik heb er super veel zin in. Hopelijk jullie ook en misschien tot snel!